13 Aralık 2016 Salı

XCODE PROGRAMINI İNDİRME VE YÜKLEME

Apple 'ın işletim sistemlerinde (OS X ) bir uygulama yüklemek isterseniz ilk başvurmanız gereken yer App Store olmalıdır. Eğer yüklemek isteğiniz uygulama App Store  ' da mevcut değilse başka kaynaklara yönelebilirsiniz. Bunun sebebi ise App Store güvenlik açısından Apple garantisi taşımaktadır. Biz de XCode uygulamasını App Store 'dan indireceğiz. App Store 'u açmak için bir çok yol bulunmakla beraber en kolayı Dock panelinden açmak olacaktır.


App Store açıldığında aşağıda benzer bir görüntüyle karşılaşacağız.

Resimde dikkat edeceğiniz üzere Sağ taraftaki kısımda kategoriler yer almaktadır. Kategorilerden Geliştiriciler için Uygulamalar yazısına tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir görüntü elde edeceksiniz.

Yukarıdaki görüntüyü elde etmek için isterseniz App Store penceresinde sağ üst tarafta bulunan arama kutusuna xcode yazıp ENTER   tuşuna basmanız yeterlidir. Bazı bilgisayarlar  da XCode yüklü olduğu için App Store ' da XCode uygulamasının altında GÜNCELLE  yazmaktadır. Eğer bilgisayarda yüklü olmasaydı İNDİR yazacaktı.  İNDİR  butonuna basarak uygulamanın bilgisayarımıza yüklenmesini başlatabiliriz. Yüklenme esnasında sizden sadece Apple hesabınızı ve şifrenizi isteyecektir. Geriye kalan işlemler otomatik olarak tamamlanacaktır.
Yükleme işlemi bittikten sonra Finder ' da (yani herhangi bir pencerede ) sol taraftaki panelden uygulamalara tıklayarak XCode uygulamasına erişebilirsiniz ve isterseniz XCode uygulamasını Dock paneline sürükleyerek her zaman erişebileceğiniz bir yerde durmasını sağlayabilirsiniz.

  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.