11 Mart 2017 Cumartesi

DESTEKLENEN ANDROİD CİHAZLAR

Açık Aksesuar Standardı , Android tabletlere yönelik versiyonu olan Android Honeycomb 3.1'in parçası olarak duyurulmuştur. Daha sonra Google bununla yetinmeyip Android 2.3.4 'e geriye dönük portlamıştır.
Açık Aksesuar Standardı  desteğini alan ilk cihazlar Motorola Xoom ve Google Nexus S olmuştur.  Diğer cihazlar da bu cihazları  takip ederek bu standarda sahip oldu. Ama bu seferde Android için problem olan fragmentation yani parçalama sorununa yol açtı. Bunun kötü sonucu ise Açık Aksesuar modunun bazı cihazlarda çalışmaması olmuştur.
Bunun nasıl olduğunu şöyle ifade edeyim : Donanım katmanındaki USB  sürücülerinin Açık Aksesuar Modu ile uyumlu olmaması bu sorunu ortaya çıkarmıştır. Yani sadece Google 'ın Android işletim sisteminde yaptığı değişiklikler yeterli olmamıştır. USB sürücülerinin de Açık Aksesuar Modu ile uyumlu hale getirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle bir çok geliştirici cihazlarını daha üst bir sürüme (3.1 ve üzeri ) güncelledi veya root  ederek başka Android Rom 'ları yükleyerek bu sorunu aşmaya çalıştı.

NOT !
Android işletim sisteminde en geniş yetkilere sahip olan kullanıcılara root kullanıcısı adı verilir. Sizler telefonlarınızı veya mobil cihazlarınızı satın aldığınızda , telefonunuzdaki bu işletim sisteminin aslında tam yetkili kullanıcısı değilsinizdir. İçerisinde belli kısıtlamalar bulunur. Örneğin üreticinin size zorunlu kıldığı programları "uygulamalar" bölümünden kaldıramazsınız.  Ya da üreticinin onay vermediği ayarları değiştiremezsiniz. Çünkü siz bir root kullanıcısı değilsinizdir.  Eğer Android işletim sistemine sahip bu cihazların tam yetkisini ele almak istiyorsanız telefonunuzu teknik tabirle root etmeniz gerekir..




  Ancak bazı Android cihazlar Açık Aksesuar modu ile test edilmiş ve mükemmel çalıştığı   söylenmiş , bazıları resmi olarak bazıları ise geliştiriciler tarafından denenmiştir. Burada ADK ile uyumlu cihazların bazılarını bir liste halinde vereceğim. Bu demek değil ki sadece bunlarla sınırlı bu liste :

&Google Nexus S
&Google Nexus One
&Acer Iconia A100
&Acer Iconia A500
&LG Optimus Pad
&ASUS Eee Pad Transformer TF101
&Asus Memopad7
&Samsung Galaxy Tab 10.1
&Samsung Galaxy S
&Samsung Galaxy Ace
&Motorola Xoom




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.